Over Scania | SCANIA

Join the forces

Scania
in het kort

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. Over heel de wereld heeft Scania bijna 50.000 mensen in dienst met ruim 1.700 werkplaatsen. In België zijn er 15 werkplaatsen en is er een logistiek centrum in Hasselt.

Dus ook in jouw regio zijn wij aanwezig.Vestigingen in België

 Scania heeft verspreid door heel België 15 werkplaatsen. Over heel de wereld heeft Scania zelfs 1700 werkplaatsen en 49.300 mensen in dienst. Misschien maak jij hier straks wel onderdeel van uit. 

Opleiding en ontwikkeling

Wij investeren in de toekomst, ook met onze werknemers. Spreekt dit je aan? Solliciteer dan op één van onderstaande vacatures. 

Wereldwijde services

Scania heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen.

SCANIA vestigingen 

Onze
kernwaarden

Ons succes is gebaseerd op de kernwaarden: De klant eerst, Respect voor het individu, Verspilling wegnemen, Vastberadenheid, Teamgeest en Integriteit. Deze waarden leiden onze acties, ondersteunen ons in het creëren van waarde voor de belanghebbende met het doel leider te zijn in de verandering naar een duurzaam transportsysteem.

 

De klant op de eerste plaats

We zijn enkel succesvol als onze klanten succesvol zijn. Door ons te verdiepen in de zakelijke activiteiten van onze klanten, kunnen we oplossingen op maat bieden die winnaars van hen maken in een duurzaam transportsysteem. De activiteiten en efficiëntie van onze klanten staan centraal in onze waardeketen. Van R&D, inkoop en productie tot verkoop, levering en financiering van voertuigen, motoren en services.


Respect voor het individu

Wij behandelen anderen zoals we zelf behandeld willen worden. Wij luisteren en begrijpen. Het individu staat centraal bij alles wat we doen: van bestuurders van onze voertuigen tot al onze medewerkers en de maatschappij als geheel. Wij streven ernaar de kennis, ervaring en ambitie van iedereen afzonderlijk te benutten om voortdurend beter te worden in wat we doen en hoe we dat doen.


Verspilling wegnemen

Door ons sterk te richten op voortdurende verbeteringen in onze gehele organisatie, garanderen wij op alle terreinen veilige en kwalitatief hoogwaardige resultaten. Afwijkingen van gestelde doelen en normen helpen om verspilling te herkennen en weg te nemen. Bij alles wat wij doen, zowel intern als extern, streven we ernaar om onze flow en de efficiëntie van mens en middelen te optimaliseren en onze milieuvoetafdruk te minimaliseren.


Vastberadenheid

Wij zijn door en door gedreven en gemotiveerd om aan telkens hogere normen te voldoen. Zelfbewust gaan wij uitdagingen aan met innovatieve oplossingen en we leren altijd van onze ervaringen. Door oog te hebben voor details en tegelijkertijd het grotere geheel volledig te overzien, genereren wij waarde voor onszelf en onze klanten.


Teamgeest

Om de nummer één in onze bedrijfstak te zijn, werken we samen, transparant en multifunctioneel aan een gemeenschappelijk doel. Wij beschouwen verschillen en diversiteit als kansen en we dagen elkaar uit om beter te worden. Een gedeeld doel leidt tot collectieve kracht en het besef tot een groep te behoren.


Integriteit

Wij erkennen dat wij een sociale verantwoordelijkheid hebben en wij streven er altijd naar de juiste dingen op de juiste manier te doen. Wij handelen overeenkomstig met onze cultuur, kernwaarden en principes. Wij voldoen aan alle wettelijke en conformiteits normen. Vertrouwen is de hoeksteen van onze relaties met klanten, zakelijke partners en de maatschappij als geheel, en is daarmee één van onze belangrijkste kwaliteiten. Wij houden ons altijd aan onze beloftes en kunnen worden aangesproken op wat wij doen.


Scania is de King of the Road


Scania speelt een pioniersrol in de technologie bij V8-motoren met hoog vermogen. Met deze alternatieven met hoog vermogen kunnen we beter dan ooit klantoplossingen op maat leveren die zowel winstgevend als duurzaam zijn. De legendarische V8-motor is al ruim 50 jaar het boegbeeld voor efficiënte transporten.