Technieker worden? | Start jouw loopbaan bij Scania! | SCANIA

Drive your career

DE MOTOR VAN TRANSPORT

Als monteur bij Scania ben jij dé onmisbare schakel in de hele maatschappij:

word technieker bij scania

Word jij warm van bouten en moeren? Of sleutel jij het liefst de hele dag aan chassis? Dan is een baan als technieker bij Scania wat voor jou! Je kan de hele dag sleutelen aan de gaafste trucks met de beste materialen, wie wil dat nou niet? 

Ontdek wat het betekent om technieker te worden bij Scania

ontwikkel jezelf

Wij bieden jou alle mogelijkheden om meer te leren en te ontdekken!

opleiding + training

Er is veel ruimte om (nieuwe) opleidingen te volgen en certificaten te behalen!

ervaren specialisten

Een leerzame omgeving met ervaren mensen die jou helpen, met elk een ander specialisme!

Scania Top Team 2023.
Scania Torhout op weg naar succes!

Scania Top Team is een wereldwijde competitie georganiseerd door Scania om de vaardigheden van service technici en onderdelenexperts van over de hele wereld te testen. Het doel is het bevorderen van kwaliteit in klantenservice en technische expertise binnen Scania's service netwerk.

Service teams van over de hele wereld laten hun kennis, probleemoplossend vermogen en teamwork zien in praktische en theoretische uitdagingen gerelateerd aan Scania's producten en diensten. De competitie omvat regionale en mondiale rondes, met een grote finale waar de beste teams strijden om de titel van beste Scania service team ter wereld.

Wat is een technieker?

Als vrachtwagen technieker ben je een technisch specialist op het gebied van onderhoud en reparaties van vrachtwagens en het wagenpark van Scania. Daarbij zorg je voor de juiste handelingen die nodig zijn om iedere truck weer veilig de weg op te sturen. 

Als mecanicien heb je een technisch beroep, dat voor diverse werkzaamheden zorgt op een dagelijkse basis, denk hier bij aan: 

  • Preventief onderhoud
  • Het oplossen van storingen
  • Motorische reparaties en/of 
  • Het vervangen van onderdelen. 

Houd jij van een uitdaging en van technische oplossingen? Scania is op zoek naar jou! Kijk snel binnen onze vacatures of er een passende job bij zit: 

SOORTEN Techniekers of mecaniciens

Binnen het vakgebied Techniek kennen wij verschillende soorten functies: 

1. WAT IS EEN EERSTE technicus?

Als eerste technicus, ga je zelfstandig aan de slag met ingewikkelde problemen aan vrachtwagens. Je bent verantwoordelijk voor de onderhoudsservice, reparaties en de correcte werking van de techniek. Daarnaast stuur je ook verschillende techniekers aan op de werkvloer. Bij Scania zijn wij zeer klantgericht als je affiniteit hebt met klantenrelaties onderhouden is dit zeker een pluspunt. Ben jij verantwoordelijk? Heb je een oog voor techniek? En kan jij mensen aansturen en helpen waar nodig? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou.

2. WAT IS EEN ALLROUND technieker? 

De allround technieker kan op technisch gebied veel verschillende werkzaamheden uitvoeren op de werkvloer. Je krijgt complexe problemen binnen, dus aan uitdaging is hier geen gebrek. Je mag zelfstandig werken aan oplossingen die niet altijd voor de hand liggen. Kortom, houd jij van puzzelen? Dan is deze functie als allround technieker zeker een goede match.

3. WAT IS technieker ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES?

Als technieker elektrotechnische installaties krijg je zowel met gebruikelijk onderhoud te maken als met gecompliceerd onderhoud aan elektrische voertuigen en systemen. Je werkt met verschillende collega’s in een team aan elektrische oplossingen voor klanten. Is samenwerken jouw tweede natuur en heb je oog voor elektrotechnische oplossingen én kwaliteit? Dan is deze baan zeker geschikt voor jou!

4. HOE WORD JE EEN GOEDE mecanicien? 

Een goede mecanicien word je door een voorliefde voor vrachtwagens en techniek. Bij Scania komen deze twee onderdelen bij elkaar. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om nog meer te leren door middel van trainingen en het behalen van certificaten. Door de doorleer-mogelijkheden krijg je de kans om meer verschillend werk te gaan doen en uit te groeien tot een deskundige specialist, evenals een goede mecanicien. Maar eveneens goed kunnen samenwerken en klantvriendelijkheid maken jou tot een uniek onderdeel van onze organisatie. 

Werken in techniek 

"werken in de techniek is innoverend en uitdagend"

Start vandaag nog jouw carrière als technieker bij Scania:

Technieker vacatures

Het beroep technieker of mecanicien kent verschillende kanten. Ben jij klaar om de veelzijdigheid van het vak als technieker te ontdekken? 

Bekijk het vacature-overzicht om een passende baan te vinden in één van de Scania werkplaatsen of fabrieken: 


driving the shift  

Scania's benadering van duurzaamheid is stevig verankerd in onze manier van werken en onze kernwaarden. We streven ernaar dat ons bedrijf in alle aspecten duurzaam is en dat we voldoen aan de hoogste milieunormen: ethische en sociale. Het nastreven van hoge normen in onze activiteiten en in onze waardeketen versterkt ons vermogen het speelveld van transport te veranderen met onze kennis, ervaring en capaciteiten. Deze worden vertaalt in het ontwikkelen van producten en diensten. En geven ons bovendien de benodigde geloofwaardigheid.

duurzaam transport

De overgang naar een duurzaam transportsysteem duurt voort en de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) is cruciaal om deze transitie te versnellen. EV-oplaadinfrastructuur biedt bovendien ook een mogelijkheid voor bedrijven om voorop te blijven lopen en de basis te leggen voor nieuwe mogelijkheden zoals elektrische mobiliteit. 

ELEKTRIFICATIE

Elke vorm van transport kan elektrisch en in de toekomst zal dit ook moeten. Niet alleen door de hogere duurzaamheidseisen van uw klanten, maar ook door strenge regels van de overheid. Naarmate de infrastructuur verbetert en de batterijen efficiënter, lichter en goedkoper worden, neemt de actieradius en de mogelijkheden van elektrisch transport toe. 

e-Mobility

ELEKTRISCHE VRACHTWAGENS IN ONTWIKKELING ZOALS ONZE BEV- EN P(H)EV-MODELLEN

Scania cultuur

Onze cultuur is open en inclusief. Met een vertrouwde sfeer en veel variëteit binnen de verschillende teams voel je je al gauw thuis op jouw vestiging. Wij geloven dat diversiteit binnen de organisatie zorgt voor evenwichtige teams. Elk met hun eigen creatieve oplossingen en kundigheid. Kom ook werken binnen de Scania omgeving én ontdek de familie-cultuur. 

Achtergrond

Vanaf de start in 1891 heeft  constante innovatie Scania gemaakt tot een van 's werelds meest toonaangevende producenten van zware trucks en bussen. Scania's unieke modulaire product systeem, dat in de loop van verschillende decennia is ontwikkeld, is een van onze belangrijkste succesfactoren. 

PROFITEER VAN DE VOORDELEN VAN WERKEN BIJ SCANIA!

De voordelen die je ontvangt als je komt werken bij Scania is dat je natuurlijk mag werken met de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van zwaar vrachtverkeer en motoren. Op dit moment werken wij bovendien toe naar een van de grootste overgangen die dit vakgebied kent; de energietransitie!

De V8 is natuurlijk ook een groot aspect in de techniek wat echt Scania is. Binnen België zijn wij de enige met deze motor in onze voertuigen. Naast deze nieuwe en vooroplopende technieken, krijg je veel mogelijkheden en verantwoordelijkheid binnen jouw team. Dit merk je in je dagelijkse werkzaamheden, waardoor je veel kansen krijgt om door te groeien binnen de organisatie. 

Je komt terecht in een hecht team, waar de teamgeest centraal staat. Bij Scania waarderen wij ieder individu. In deze werksfeer kom je zeker tot je recht en kan je het beste uit je zelf halen!

Bekijk onze technieker vacatures

Is jouw interesse gewekt? En wil jij jouw carrière starten bij Scania België? Bekijk één van de openstaande mecanicien vacatures én solliciteer eenvoudig online:

Open sollicitatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe een open sollicitatie wanneer je interesse hebt in de vacature van 'Technieker' of 'Bedrijfsautotechnicus': 

Stel ons een vraag

Heb je nog een dringende vraag over monteur worden bij Scania? Stel jouw vraag aan onze Recruiter Dionne Robben via: 

dionne.robben@scania.com