Ontdek de sollicitatie specificaties na het eerste gesprek | Scania Belgium nv-sa | SCANIA

DRIVE YOUR CAREER

SLEUTELEN AAN DE TOEKOMST

Lijk het jou geweldig om aan de slag te gaan bij Scania? En daarbij te sleutelen aan de meest geavanceerde vrachtwagens? Dan staat op deze pagina alle informatie die voor jou belangrijk is! Vragen zoals: 'wat zijn de specifieke arbeidsvoorwaarden, wordt jouw opleiding vergoed, welke groei kan ik maken binnen de organisatie, en hoe zien de personeelsvoorzieningen er uit,' worden uitvoerig beantwoord op deze pagina! 

Opleidingskosten

Jouw verloning als leerling:
Het hoofddoel van de overeenkomst van alternerende opleiding is het aanleren van een beroep.  Daarom krijg jij daarvoor geen loon, maar een leervergoeding. Scania betaalt de leervergoeding zowel voor de opleiding op de werkplek als voor het volgen van de lessen of de gelijkgestelde activiteiten bij de opleidingsverstrekker.

Ook in het volwassenenonderwijs is het hoofddoel van de overeenkomsten het aanleren van een beroep. Zowel bij de Overeenkomst van Duale Opleiding (ODO) als bij de Overeenkomst van Duale Opleiding Statuut (ODOS) betaalt de onderneming een leervergoeding aan de cursist.

Bij de ODO worden enkel de uren opleiding op de werkplek vergoed door de leervergoeding. Bij de ODOS worden zowel de uren opleiding op de werkplek als de uren opleiding bij het CVO vergoed.

Opleidingskosten voor vaste technieker: 
Technische opleidingen en cursussen worden door Scania vergoed. Scania biedt intensieve training en begeleiding (zowel digitaal als face-to-face).  

Welke opleidingen?

Welke opleidingen zijn beschikbaar voor onze leerling- én vaste techniekers? In samenwerking met Educam hebben we verschillende opleidingen die we jou aanbieden. Als leerling biedt Scania jou op maat gemaakt technische en softskill trainingen aan, die volledig door Scania worden bekostigd. Aan het einde van de rit ben jij dus een echte Scania gediplomeerde!

Als vaste medewerker staat je ganse carrière bij Scania in het teken van leren en ontwikkelen.Zo start je als technieker met een mooi opleidingsplan en doorloop je heel wat opleidingen op technisch niveau. 

Aanvullend pensioen sefocam

Sedert 1 januari 2002 heeft elke arbeider uit de garagesector recht op een aanvullend sectoraal pensioen. Scania betaalt hiervoor bijdragen aan het sectoraal pensioenstelsel voor de werknemers.

Dit aanvullend pensioenplan wordt beheerd door Sefocam. 

Personeelsvoorzieningen

Wanneer je komt werken bij Scania ontvang je korting op aankoop van een privéwagen (VW, Audi, Skoda, Seat) en korting op private lease VW. De voordelen op het werk zijn daarnaast voordeelprogramma's zoals een jaarlijks kerstgeschenk, pretparken, aankopen, reizen. En veel korting in de Scania webshop op alle Scania merchandise.

DOE EEN OPEN SOLLICITATIE

Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe een open sollicitatie wanneer je interesse hebt in de vacature van 'Technieker' of 'Mecanicien': 

STEL ONS EEN VRAAG

Heb je nog een dringende vraag over het technieker worden bij Scania? Stel jouw vraag aan onze Recruiter Kaouthar Balizi via: